Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

1ο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: "Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες"Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες

Αξιότιμοι κύριοι,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» έχουν την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουν τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα: "Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες", με την συμμετοχή επιστημόνων από διαφόρους κλάδους υγείας όπως: (ψυχιάτρους, νευρολόγους, κοινωνιολόγους κ.α.), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Divani Palace  Acropolis από τις 18 έως τις 20 Απριλίου 2013, με την συμμετοχή Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία συγκροτείται από επιφανείς Ευρωπαίους (Έλληνες και ξένους) καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές δραστηριοποιούμενους στον τομέα της έρευνας.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ψυχική Υγεία του πληθυσμού παγκοσμίως αφού, όπου και όταν υπάρχει οικονομική δυσπραγία, οι πρώτες υπηρεσίες της ψυχικής υγείας είναι αυτές που θίγονται καίρια και πρωταρχικά.
Η ανεργία, η φτώχεια, η εντατικοποίηση της εργασίας, η εργατική ανασφάλεια, η ανασφάλεια σε σχέση με την ικανοποίηση αναγκών παιδείας, υγείας, στέγης και άλλων, η φθορά αξιών, η αλλοτρίωση κ.λ.π. είναι κάποιοι από τους παράγοντες που συνθέτουν την κοινωνιολογική γένεση, φύση και προέλευση των ψυχικών νοσημάτων. Αυτές οι αρνητικές επιδράσεις μπορούν να δημιουργήσουν αμέσως το έδαφος ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών αλλά και εμμέσως με την αποδυνάμωση των ψυχικών και πνευματικών δυνατοτήτων του ανθρώπου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των και την έγκαιρη αναστολή της δράσης των βιολογικών παραγόντων που οδηγούν και συντείνουν στην εμφάνιση μιας ψυχικής διαταραχής.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ έγκειται στο να εντείνουμε την συνειδητοποίηση της Ελληνικής γνώμης ως προς τον τεράστιο αντίκτυπο που συνεπάγεται η φτώχεια ως προκαλούσα την τεράστια αύξηση του ρυθμού ψυχικών ασθενειών.

Ο Βασικός Στόχος μας συνίσταται στην διάδοση αρχών και συμπεριφορών καθώς και στην ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ώστε να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την κρίση που επιδρά επί της ψυχικής υγείας και ο απώτερος, στην καλύτερη λειτουργικότητα της κοινωνίας δια της ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών πληροφοριών που εδράζονται σε δομημένο επιστημονικό σύστημα. Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει ευρύ φάσμα των καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο ιατρός ενώ οι διακεκριμένοι ομιλητές στο παραπάνω συνέδριο θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του με την ιδιαίτερη εξοικείωσή τους στα θέματα που θα αναπτύξουν.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια, ζητούμε την ενεργό συμμετοχή σας.

Ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας και παραμένοντας σίγουροι ότι η πολύτιμη εμπειρία και γνώση των ομιλητών θα συνεισφέρουν σημαντικά στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο που επιθυμούμε να προσφέρουμε στους συνέδρους μας.

Για  την  Στάση  Ζωής

Το  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου