Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014


                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το  Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  Δ.  Σαλαμίνας  δεν ταυτίζεται και δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με παρατάξεις, φορείς ή κόμματα. Λειτουργεί και εκφράζει τις απόψεις,  θέσεις και αρχές των 150  και πλέον  εθελοντών του έχοντας  ήδη  αναπτύξει  δίκτυο και  με  τα  υπόλοιπα  Κοινωνικά  Ιατρεία – Φαρμακεία  όλης  της  Χώρας,  καθώς  με  Γιατρούς  και  Φαρμακοποιούς   τόσο  από  την  Σαλαμίνα  όσο  και  από  το  Πέραμα,  τον Πειραιά  δίδοντας   καθημερινά μάχη ενάντια στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
  
Από την σύλληψη της ιδέας, τις ζυμώσεις για την μορφή και δομή του, την αποδοχή και στήριξή του από το Δήμο Σαλαμίνας μέχρι και την σημερινή του λειτουργία  διέπεται από τις ίδιες τρείς  (3) βασικές και απαράβατες αρχές σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων: 

Α. Δεν επιτρέπει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή στη λειτουργία του, ούτε επιτρέπει την εκμετάλλευση του έργου των εθελοντών του για προσωπική προβολή ή όφελος οποιουδήποτε.

Β. Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά  θα  κάνει.

Γ.  Δεν  πληρώνεται  κανείς  για  το  έργο  που  προσφέρει  στους  συνανθρώπους  μας.

Μέχρι σήμερα οι αρχές αυτές ήταν απόλυτα σεβαστές  και απόλυτα αποδεκτές και ξεκάθαρες σε όλο το κόσμο. Ζητάμε από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως να σεβαστούν τον τρόπο λειτουργίας μας και να μην μας εμπλέξουν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολιτικές  ή κομματικές επιδιώξεις. Παρακαλούμε επίσης  να σεβασθούν το έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε. Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάποιος στο  Κοινωνικό  Ιατρείο – Φαρμακείο  Αλληλεγγύης δεν μπορεί  και  δεν  επιτρέπουμε  σε  κανέναν   να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ή διαφήμισης (έμμεσης ή άμεσης)

Το  Κοινωνικό  Ιατρείο  -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  Δ.  Σαλαμίνας  παλεύει καθημερινά να καλύψει  το τεράστιο κενό της επίσημης πολιτείας, παλεύοντας να προστατέψει  τη Δημόσια υγεία, αν και αυτή αποτελεί  πρώτιστο καθήκον της επίσημης πολιτείας.  

 Έχοντας διανύσει έντεκα (11)  μήνες λειτουργίας και εμπειρίας, το Κοινωνικό  Ιατρείο  -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  Δ.  Σαλαμίνας  (ΚΙΦΑΣ) αποτελεί πλέον  βασικό δέκτη του τραγικού αδιεξόδου και της απόγνωσης που βιώνουν οι ασθενείς συνάνθρωποί  μας, ιδιαίτερα της ομάδας  των καρκινοπαθών ασθενών. Ενδεικτικά έχουν  εξυπηρετηθεί 1.200 και  πλέον  ασθενείς  και  ο  αριθμός  δυστυχώς  αυξάνεται  δραματικά.

Η δημόσια υγεία  όπως  γνωρίζουμε  όλοι  μας  έχει   καταρρεύσει!!!! 
Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε την κοινωνία να εξαθλιωθεί πλήρως και να γίνει βορά σε όσους την θέλουν γονατισμένη.


Ελπίζουμε  ότι η κοινή λογική θα πρυτανεύσει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου