Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Παράδειγμα προς μίμηση το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης του δήμου Σαλαμίνας!

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το Πανελλήνιο Σωματείο Έρευνας και Υποστήριξης ατόμων για την μείωσης της φτώχειας στην Ελλάδα «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου: «Στην σημερινή εποχή της κρίσης η εξοντωτική ανεργία, η φτωχοποίηση και συνολικά η σταδιακή εξαθλίωση και υποτίμηση της ζωής μας,
οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την εμφάνιση δραματικών φαινομένων όπως του αποκλεισμού από την απαραίτητη πρόσβαση στην Υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας».
Η λειτουργία του πρόκειται να στηριχτεί αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας, δηλαδή ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών κ.ά., καθώς και όσων πολιτών επιθυμούν να βοηθήσουν σε τομείς όπως η γραμματειακή υποστήριξη. Το Σωματείο «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» προσδοκά στη στενή συνεργασία και βοήθεια κάθε ιατρού και φαρμακοποιού της περιοχής, που εργάζεται είτε ιδιωτικά, είτε στο Ε.Σ.Υ. στο βαθμό που ο ίδιος μπορεί να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια.
«Χωρίς την πρόθεση, αλλά ούτε και την αυταπάτη για τη δυνατότητα υποκατάστασης του κράτους, που αποσύρεται από την ευθύνη φροντίδας των πολιτών, έχουμε πλήρη επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων της αλληλεγγύης στο χώρο της περίθαλψης» αναφέρει η ανακοίνωση. Αντλώντας αισιοδοξία και έμπνευση από αντίστοιχα εγχειρήματα, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης του δήμου Σαλαμίνας που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, οι εμπνευστές του καλούν όσους έχουν διάθεση να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης και στην Αμαλιάδα.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» για το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αμαλιάδας είναι τα εξής: 2114110952 και 6976175145.
πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου