Πέμπτη 9 Μαΐου 2013



Το Κοινωνικό Ιατρείο  -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  του  Δήμου Σαλαμίνας  παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω των εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, κοινωνικών λειτουργών και του διοικητικού προσωπικού του.
1. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας  θεωρεί τη Δημόσια Υγεία ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό και τη διαφύλαξη και την προαγωγή της ως συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας.
2. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας θεωρεί ότι το επίπεδο Δημόσιας Υγείας μιας κοινωνίας καθορίζεται από το δυναμικό άθροισμα του επιπέδου υγείας των μελών της κοινωνίας αυτής, και ότι η υγεία του κάθε μέλους της ξεχωριστά συγκαθορίζεται από την υγεία των υπολοίπων συνολικά μελών της.
3. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας προασπίζεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με δράσεις που αποτελούν παράδειγμα ήθους, αλληλεγγύης και πολιτικής  και με όραμα μια Κοινωνία Δικαίου, όπου τα συνταγματικά δικαιώματα στη παιδεία, την υγεία και  την εργασία δε θα παραβιάζονται.
4. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας με τη δράση του αποδεικνύει ότι υπάρχει το έμψυχο υλικό για  μία άλλη πολιτική και μία άλλη κοινωνία, τέτοιες που να υπηρετούν τον άνθρωπο.
5. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας με τη δράση του συμβάλλει στην ηθική και πολιτική αντίσταση  της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην αγοραία ηθική και την αγοραία πολιτική.
6. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας θεωρεί ότι η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα αποδιαρθρώνει το Κράτος Πρόνοιας και μαζί του και τη Δημόσια Υγεία, ως αποτέλεσμα ανάλγητης άσκησης της εξουσίας.
7. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας έχει ως απώτερο στόχο την αυτοκατάργησή του, ο  οποίος θα επιτευχθεί όταν η Κοινωνία εξαναγκάσει την Πολιτεία να αναλάβει πλήρως τις  υποχρεώσεις της.
8. Το Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης Σαλαμίνας θεωρεί ότι ο δρόμος που οδηγεί στην επανασύσταση του  Κράτους Πρόνοιας και της Δημόσιας Υγείας περνάει μέσα από δημοκρατικούς   και  κοινωνικούς  αγώνες.
Το  Κοινωνικό Ιατρείο -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης   του  Δήμου  Σαλαμίνας  απευθύνεται σε άπορους – ανασφάλιστους κατοίκους της  Σαλαμίνας  ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται. Στη τέλος  του  μήνα   θα παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία από  τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, που επιβεβαιώνουν τη δραματική αύξηση των αποκλεισμένων κατοίκων του  νησιού   από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Δίνουμε και θα δίνουμε  τον   αγώνα μας  ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που μας έχει  φέρει στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει κάνει την υγεία εμπόρευμα, που έχει διαλύσει το δωρεάν σύστημα περίθαλψης.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε   με  αυτοργάνωση.
Για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, κανένας μόνος του στην κρίση.
Δεν  περιμένουμε  να  μας  φέρετε  τα  έγγραφα  για  να  εξυπηρετηθείτε  για  να  σας  δει  ο  γιατρός  που χρειάζεστε  και  έχετε  ανάγκη.
Η  ασθένεια  δεν  ξέρει  κανείς  πότε  θα  εμφανιστεί!!!
Στόχος  μας  και  μέριμνά  μας  να  μην  φεύγει  κανείς  συνάνθρωπος  που έρχεται  στο  Κοινωνικό  Ιατρείο – Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  χωρίς  να  εξυπηρετηθεί.
Για να  κλείσετε  ραντεβού  με  γιατρό  ή  περισσότερες πληροφορίες  ή  διευκρίνιση   παρακαλούμε επικοινωνήστε:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ   ΙΑΤΡΕΙΟ   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»
Γ.  Λουκά  36
189 00  ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Τηλ.: Γραμματείας:  210-4650212,  2114110952 (Δευτέρα έως και  Παρασκευή  10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.)  κ.  Γαβαλά  Ιωάννη


Η εθελοντική ομάδα του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης  Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου