Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας είναι πια γεγονός!!!!                                  
Η  «ΣΤΑΣΗ  ΖΩΗΣ» η  οποία  ιδρύθηκε  το  2009,  είναι  μια  Ελληνική,  Ανθρωπιστική  Οργάνωση  Αλληλεγγύης  με  αρχικό  σκοπό  την  υποστήριξη  των  συνανθρώπων  μας  που  ζουν  σε  συνθήκες  εξαθλίωσης,  χωρίς  μέλλον.  
Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 26,8%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ( 3.000 αυτοκτονίες μέσα σε 3 χρόνια).
  
Στον χώρο της Yγείας η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια έχει ως άμεση συνέπεια:

- Την  ραγδαία αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας, που λόγω της απώλειας της ασφαλιστικής τους κάλυψης χάνουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αριθμός που στο άμεσο μέλλον αναμένεται να  αυξηθεί δραματικά.
- Την  ουσιαστική κατάργηση της δωρεάν υγείας, ακόμη και για ασφαλισμένους πολίτες, την καταβαράθρωση του ΕΣΥ, με συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών, την  τεράστια  περικοπή των δαπανών για την υγεία.

Θεωρώντας πως είναι Εθνικό χρέος η δημιουργία κοινωνικών δικτύων βοήθειας και αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω  προχωρήσαμε  στην  Ίδρυση  Κοινωνικού  Ιατρείου  Αλληλεγγύης  στην  Σαλαμίνα  σε  συνεργασία  με  τον  Δήμο  Σαλαμίνας  ο  οποίος  ανταποκρίθηκε  άμεσα  στο  αίτημά  μας  για  χώρο  στέγασης,  επί  της  οδού  Γ.  Λουκά  36.

Το  Κοινωνικό  Ιατρείο  Αλληλεγγύης  Σαλαμίνας  είναι  πια  γεγονός. 
Ξεκινάμε  την  Δευτέρα  14η  Ιανουαρίου  2013  την  καταγραφή  των  ατόμων  που  έχουν  άμεση  ανάγκη  από  βοήθεια,  προσφέροντας  δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους που  είναι  δημότες  του  νησιού  και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης.

Πληροφορίες:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ   ΙΑΤΡΕΙΟ   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ   ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»
Τηλ. Γραμματείας:  
210-4650212 (Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 – 14:00)
Email:
yiannisgavalas.kias@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου